lauantai 21. maaliskuuta 2015

Onnellisen puutarhurin vuosi

Olen viimeisen kolmempäivää leikellyt pensaita mm. ruusuja. Leikkasin ruusun ihan polvenkorkuiseksi, koska se oli alkanut rehottamaan liian pahasti. Leikkasin myös katajasta alimpia oksia, jotka uloittuivat maahan asti sekä tummia, kuivia oksia. Oksien leikkaus on ollut mukavaa, varsinkin kun ollut hyvä ilma, mutta suurin syy innostukseen löytyy Fiskarsin raivaussaksista, jotka viime viikolla löytyivät Agrimarketista.

Odotin tällä viikolla kovasti postia, koska tiesin sieltä olevan tulossa eräs kirja, Onnelisen puutarhurin vuosi. Kirja hurmasi jo siinä kohtaa, kun selasin nopeasti kuvat yms läpi. Olen lukenut kirjasta nyt noin viisikymmentä sivua ja todennut sen olevan paras puutarhakirja mitä tähän asti olen lukenut. Kauniit kuvat ja hyvin selitetyt asiat kuten esim. taimiennkasvatus saavat mielen iloiseksi ja sormet syyhyen odottamaan vähän lämpimämpiä ilmoja.Trukkilavoista tehdyn yrttitelineen selitys ja kuvat ovat vielä valitettavasti vaiheessa, ne ilmestynevät ensi viikon alussa.
Eilen postilaatikkoon tuli myös Kauppilan kuvasto, siellä oli etsimiäni tyrnejä sekä esim. valkoinen kirsikkapuu, jotka aion hakea heti ensi kuussa, kun ne sinne saapuvat.Tänään olen tulevan pääsiäisen kunniaksi väkertänyt tuollaisen ovikoristeen pajuista, helmililjoista ja narsisseista. Se ei ollutkaan niin vaikeaa kuin kuvittelin, sillä en ennen ollut tehnyt vastaavanlaisia juttuja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa päivääni!