torstai 19. maaliskuuta 2015

Pajunkissoja ja helmililjoja

Kuinkakohan monta kertaa ehdin talven aikana toivoa kevättä, monta, monta sataa luultavasti. Nyt taas en jaksaisi odottaa kesää, on hankala olla tyytyväinen siihen, mikä juuri nyt on. Olen istuttanut, koulinut ja odottanut.
Nyt odotan taas, odotan sitä, milloin saan siirtää kukkaset ja kasvit ulos. Kahdesta eri syystä, siitä, että tahdon tasoilla ja hyllyille tilaa ja siitä, että saisin nähdä niiden nopean kasvun ja kukkien kauneuden.
Toisaalta on mukavaa, että sisälläkin on välillä kasveja, en ole niin suuri huonekasvien ystävä, talvisin kasvattelen joitain yrttejä ja ostelen leikkoneilikoita.Keräsin nämä pajunkissat jo reilusti yli viikko sitten, mutta ovat pysyneet hyvinä ja tuovat piristystä päivään.Tässä on kiwanon taimi, toivon, että se lähtee kasvuun ja hedelmät onnistuvat. Siemenet olivat hieman hintavia ja yhdestä siemenestä ei lähtenyt mitään, toisen päälle kissa istui ja vain tämä kolmas jäi henkiin.Ostin helmililjat noin viikko sitten ja eilem siirsin osan ulos, ne pärjäsivät lähes kymmenen asteen yöpakkasista huolimatta hyvin. Yhden ruukun jätin sisälle, ihme kyllä sen kulat avautuvat hitaammin kuin ulkona olevien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa päivääni!