lauantai 14. maaliskuuta 2015

Taimikasvatusta

Aiempina vuosina en ole ostanut paljonkaan siemeniä, mutta tänä keväänä niitä tuntuu kertyvän. On vähän erikoisempia lajeja kuten Kiwano ja paljon perinteisiä kasveja. Osan olen jo laittanut kasvamaan, mutta vielä puuttuu muutamia. Alle olen laittanut kuvia tämän hetkisistä kasvatuksista, pahoittelen niiden suhteellisen huonoa laatua, koska aurinko häikäisi niin, etten nähnyt kuvaa ottaessa paljonkaan.


Tässä kuvassa punapäivänkakkara, joka yllätti itämisnopeudellaan, laitoin
siemenet multaan noin viikko sitten. Vihreissä ruukuissa sinistä jaloritarinkannusta, jonka itäminen kesti noin 2 viikkoa.Kuvassa pöydällä on mm. kissanruohoa kissaa varten, ettei hän syö muita kasveja, sitruunabasilikaa, roundmidnightbasilikaa, kanelibasilikaa yms. Basilika ovat olleet nopeita kasvamaan, itämiseenkään ei kulunut kuin muutama päivä. Edellispäivänä Auttisten puutarhalta ostettu pieni kasvihuone toimii suojana chilipaprikoilla, jotka ovat mm. kissan takia saaneet kärsiä.

Tässä laatikossa kasvaa turveruukuissa pelargonioita, kiwakurkkua (tuo kaikkien pisin) sekä vesimelonia ja auringonkukkaa. Turveruukut ovat toimineet hyvin, ainoana miinuspuolena on ruukkujen nopea kuivuminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa päivääni!