keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Sadepäivä

Eilen olin Lemun koulun Perennaillassa kirjaston puolesta. Esillä oli paljon puutarhakirjoja, mutta ne eivät surukseni tuntuneet herättävän suurta kiinnostusta. Kai se kirjojen aikakausi alkaa lähentyä loppuaan, ainakin suurimman osan nuorten kohdalta. Ilahduttava asia kuitenkin oli, että kasvit ja kukat edelleen kiinnostavat. Puurin puutarha Nousiaisista oli myös paikalla ja heidän orvokeillaan näytti olevan kysyntää. Huomasin myös houkuttelevan persiljaruukun, jonka työn lomassa kävin ostamassa, kun huomasin, että ruukut alkoivat käydä vähiin. Ostin myös heidän puutarhansa kurkun, jolle täytyy antaa erityiskiitosta huippuhyvästä mausta! Lisäksi mukaan tarttui rautayrtti, jota olen kovasti yrittänyt etsiä siskolle ja nyt vihdoin löysin!


Riippaverbena/rautayrtti (Verbena bipinnatifida), Kähäräpersilja (Petroselinum crispum var. crispum.) ja kurkku ( Cucumis Sativus)


Itse en ole menettänyt kiinnostustani kirjoihin, vaikka on internet ja muut mahdolliset, niin silti tuntuu että kirjoista saa luotettavimmat neuvot ja minusta on mukava jonkin kysymyksen tullessa mieleen alkaa etsimään vastausta ensin kirjoista kuin netistä. Olen kevään aikana ostanut Onnellisen puutarhuri-ǩirjan lisäksi muutaman muun kirjan. Esittelen ne lyhyesti alhaalla.


Ruukkupuutarha, kirjoittanut Annika Christensen ja Ulrica Otterling. Mielestäni kauniisti kuvitettu kirja antaa hyvän alun ruukkupuutarhan perustamiselle, mutta nimestään huolimatta kirjasta löytyy myös paljon ohjeita mm. kesäkukkien hoitoon, olivat ne ruukussa tai eivät.
Käytännön lääkekasvit, kirjoittanut Henriette Kress. Kirja sopii hyvin kaikille, jotka ovat kiinmostuneet luonnon hpitavista vaikutuksista. Kirja yksityiskohtaiset ohjeet jokaisen kasvin keräämiseen, kuivaukseen ja käyttöön tekevät kirjasta hyvän niin aloittelijalle kuin konkarillekkin.

Minun yrttini, kirjoittamut Amnemarta,Borgen. Kirja kertoo yrteistä osittain tarinan muodoissa, osittain kuten tietokirjoissa. Enempää en ole tähän kirjaan vielä ehtinyt tutustumaan.


Olen ylpeä tomaattieni kasvusta, ensimmäiset jotka ovat selvinneet siementä pidemmälle.
Tämän kauniin Jalohortensian (Hydrangea macrophylla) hain Auttisten Puutarhalta viime viikolla.
Ninni on kovasti ulkona aina mukana puutarhahommissa.
Ninnin kanssa sateen loppumista odottaen, Jessi
9 kommenttia:

 1. Onpa kiva nähdä nuorta innostusta ja olen kanssasi samaa mieltä kirjoista! Aion seurata, miten taimesi edistyvät! Antoisaa kevättä! t. Vaarin torpan puutarhuroiva mummi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisin muidenkin samanikäisten kiinnostuvan puutarhasta ja luonnosta. Hyvää kevättä sinullekkin!

   Poista
 2. Hienolta näyttää...ja kaunis apulainen sinullakin.Ihanaa kesän odottelua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi blogissani Suvipiha, sen ansiosta löysin kivan blogisi!

  Olen samaa mieltä kanssasi kirjoista vs. internet. Toki itsekin etsin paljon tietoa internetistä, varsinkin kun tiedän mitä etsiä, mutta kirjojen selailussa on vain 'sitä jotakin'. En voi vastustaa varsinkaan puutarhakirjoja, joita minulla on jo 'muutamia' ja aina vain täytyy uusia (tai vanhoja) ostaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tuntuu myös aina siltä, ettei niitä kirjoja ole tarpeeksi :D

   Poista
  2. Muuten, mistä saan tehtyä tälle sivulle sen 'liity tähän sivustoon' kohdan, kun en mistään löydä sitä? :)

   Poista
  3. En ole varma, mutta muistelisin että ulkoasu-sivulta lisäämällä gadget lukijat ...

   Poista
  4. Niin muistelin itsekin, mutta sitä ei tunnu enää löytyvän sieltä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa päivääni!