sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Gluteeniton kääretorttu mansikoilla

Edellisviikon kiireet, joiden takia en pahemmin ehtinyt kirjoittelemaan, liittyivät mahaongelmiini. Nyt niihin on mahdollisesti löydetty syy, ibs, lääkäri neuvoi kokeilemaan gluteenin ja laktoosin pois jättämistä, ja kyllä ainakin pientä eroa on havaittavissa.
Alta löytyy hyvä resepti gluteenittomaan kääretorttuun, testasin sitä tänään ensimmäistä kertaa ja hyvää tuli.

Ainekset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl vaahdotettua kermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vaniljasokeria
100g sitruunan makuista tuorejuustoa
4 viipaloitua mansikkaa

Päälle:
2 dl vaahdotettua kermaa
mansikoita
mintunlehtiä

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan, sekoita varovasti tasaiseksi vaahdoksi. Paista uunissa noin viiden minuutin ajan.
Kaada kypsynyt pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota päällimmäinen paperi varovasti. Jäähdytä pohja.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen sokerit ja tuorejuusto. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle, jonka jälkeen asettele mansikkaviipaleet riviin siihen päähän, josta aloitat rullaamaan, näin jokaiselle palalle tulee varmasti mansikoita.
Koristele kääretorttu kermalla, mansikoilla ja mintunlehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa päivääni!